Kuljetusalan ammattipätevyys

Kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutus

Koko ”35 tuntia viiden vuoden välein” -koulutuspaketti vaivattomasti yhdestä paikasta!

Kuorma- tai linja-auton tai yhdistelmäajoneuvon kuljettaja, meillä voit suorittaa koko ”35 tuntia viiden vuoden välein” -jatkokoulutuksen pakollista Raskaan kaluston ennakoivan ajon -koulutusta (REAK®) myöten.

Voit suorittaa kursseja toimipisteissämme Pirkanmaalla, Kymenlaaksossa sekä verkkokursseilla.

Kuljettajakoulutukset, joista saa kuljetusalan ammattipätevyyden ylläpitämiseen 1 – 2 jatkokoulutuspäivää:

Lähikoulutukset avoimina kurssipäivinä tai tilauksesta:

Kouluttajavetoiset verkkokurssit avoimina kurssipäivinä tai tilauksesta:

Itseopiskeluun soveltuvat 7t etäkoulutukset verkossa:

Itseopiskeltavilla verkkokursseilla ei ole kouluttajaa, vaan siellä opiskellaan omaan tahtiin järjestelmän ohjaamana kurssin välitehtäviä tehden. Kursseilla toimii ns. valvomo jossa kouluttaja valvoo kurssien etenemistä. Hänen kanssa onnistuu keskustella koulutusalustan chatin kautta. Kursseille kirjaudutaan omilla pankkitunnuksilla.

Koulutuksen voi jakaa kahdelle peräkkäiselle päivälle valvomon aukioloaikoina: ma – to klo 8:00 – 22:00 ja pe – la klo 8:00 – 16:00. Valvomo on kiinni arkipyhät ja sunnuntait.

Koulutukseen osallistumiseen tarvitaan tietokone, läppäri tai älypuhelin sekä toimiva nettiyhteys.

Koulutukset toteutetaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin hyväksymien koulutusohjelmien ja direktiivin 2003/59/EY mukaisesti.

Kuorma- ja linja-autonkuljettajien ammattipätevyys

Ammattipätevyyttä on edellytetty ammattimaisessa tavaraliikenteessä 10.9.2014 alkaen ja henkilöliikenteessä 10.9.2013 alkaen.

Kuljetusalan ammattipätevyyskoulutus koskee pääsääntöisesti C- ja C1- sekä D- ja D1-ajo-oikeuden omaavia kuljettajia.

Ammattipätevyys on mahdollista suorittaa osallistumalla ammattipätevyyden jatkokoulutukseen, mikäli C-luokan ajokortti on myönnetty ennen 10.9.2009 tai D-luokan ajokortti ennen 10.9.2008.

Myöhemmin kortin suorittaneet ja uudet alalle tulevat kuljettajat suorittavat ammattipätevyyden peruskoulutuksen, jonka jälkeen ammattipätevyyttä pidetään voimassa jatkokoulutukseen osallistumalla.

Ammattipätevyyskortti tai ajokorttimerkintä

Ammattipätevyys osoitetaan ammattipätevyyskortilla tai ajokorttiin haettavalla merkinnällä. Ammattipätevyys on voimassa viisi vuotta.

Ammattipätevyyskortti tai ammattipätevyysmerkintä ajokorttiin (erityisehto 95) haetaan Ajovarman ammattiliikenteen palvelupisteistä. (ulkoinen linkki)

Kuljettajien ammattipätevyydestä on säädetty laissa ja siihen perustuvassa asetuksessa (ulkoiset linkit):

Ammattikuljettaja

Tarkista ammattipätevyystietosi Liikenne- ja viestintäviraston palveluista

Traficom – Oma asiointi

Tilauskoulutus? Pyydä tarjous!

Mikäli haluat kuljetusalan ammattipätevyyden jatkokoulutustilaisuuden toimipaikallesi, tulemme mielellämme! Ryhmäkurssien tiedustelut ja tilaus 040 584 9560 sekä koulutus@hsmturvallisuuspalvelut.fi.

Hyödynnä koulutusten verovähennysoikeus!